İnşaat Mühendisi Şevval Hanım tarafından kaleme alınmış yazı içeriğinde, inşaat sektöründe çalışan kadınların tecrübeleri, deneyimleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Kadın Gözüyle İnşaat Mühendisliği nasıldır, meslek tercihinde nelere dikkat edilmelidir incelemek için içeriğimizin devamını görüntüleyebilirsiniz.
Kadın gözüyle İnşaat Mühendisliği Nedir?
Herkese merhaba! İlk kısa yazımı sizler için kendi mesleğim olan inşaat mühendisliği hakkında yazmak, bilgilenmenin yanında farkındalık yaratabilecek birkaç konuya değinmek istedim. Hadi gelin birlikte, Kadın gözüyle İnşaat Mühendisliği Nedir? bir inceleyelim.
Kadın İnşaat Mühendisi Olmak
“Kadından inşaat mühendisi mi olur yaaaa. ””Hadi abi bikere şantiyede köpek havlasa kaçar onlar. Heheheh.” Diyenleri duymamış inşaat mühendisi veya inşaat mühendisi adayı kadın arkadaşlar olmadığına eminim. (Bayan değil. kadın.) :))))
Bu sözlere çoğunuz maruz kalarak bu mesleği seçmemizi her derste, her sınıfa girişte, her iş görüşmesinde, yolda yürürken bile gördüğünüz bir şantiyeye kafamızı çevirip baktığınızda hissettiğinize eminim. Yolundan dönmeyerek sağlam adım atanların sonraki zorluklarla başa çıkma hızları da bir o kadar kolay oluyor.
Yaşasın Beyaz Baretli Kadınlar!
Şantiyede ve iş deneyimlerinden gözlemlediğimiz bu olumsuzlukların yanında, elimizin hamuru ile girdiğimiz her işte kadın eli değen her yerde ortaya çıkan sonuçlar yadsınamaz, bunu tartışmayalım isterseniz 🙂 .
Staj döneminden başlayarak yapmış olduğum gözlemlerde bir şantiyede görev alan mühendisin kadın olmasının mutlaka usta, çırak, işveren ve yüklenici için dahil birçok artısı olduğu ortada.
Kadının kendi doğasından gelen emin olma, yapılan işi tam yapma ve mutlaka titizlik ile gözlemleme kabiliyetlerinden dolayı işlerin aksamaması için çok daha hassas davranarak şantiye ortamını idare etmede kırılgan yapısını unutarak tüm yetenekleri ile savaştığını görmemek imkansız.
Yeni Mezun İnşaat Mühendisi, meslek hayatına atmış olduğu ilk adımlarda nelere dikkat etmeli, yeni mezun mühendisler nasıl iş bulur gibi konuları incelediğimiz içeriğimizi incelemeyi unutmayınız.
Kadın Gözüyle Şantiyede Çalışmak
Ustalar ile kalfalar arasındaki muhabbet bile,(küfürleşmeler dahil. :)) siz ortamda bulunduğunuzda tamamen ortadan kalkıyor, aralarındaki diyalog çok daha resmi hale geliyor.
Mühendis erkek olduğunda onlardan sorumlu olmasına rağmen korkmayarak lakayt tavırlarına devam ediyorlar. Kaldı ki bir saha ortamında tek bir işin aksaması birçok işin maddi ve zamansal olarak birbirine girmesi anlamına geliyor ve iş aksamazken aynı zamanda doğru gitmesi için disiplin en büyük faktör.
Bizler, kadın inşaat mühendisleri olarak istersek pek çok şeyi başarabilir. Bunun bilincinden olarak, denemeden hiçbir zaman vazgeçmemeli birilerin sizi etkilemesine asla izin vermemelisiniz. Şunu unutmayalım ki,
“Uygarlık var oldukça, birileri onu inşa etmek zorunda.”
Sizde, mesleğiniz hakkında gerek ofis gerekse şantiyede yaşadığınız tecrübeleri, deneyimleri bizlerle paylaşın, bir gün şantiyede karşılaşmak dileğiyle hoşça kalın ! 🙂
Tecrübelerini paylaştığınız için teşekkür ederim, bende 2.sinif inşaat mühendisliği öğrencisiyim dersler hakkında Tavsiyeleriniz var mı acaba?