AutoCAD nedir, nasıl öğrenilir? Bu soruyu çok sayıda insan internete ya da çevresine sorduğu teknik anlamdaki en yaygın sorudur. AutoCAD, 2 Boyutlu ve 3 Boyutlu tasarım ve çizim için kullanılan bilgisayar destekli bir tasarım (CAD) programıdır. AutoCAD, Autodesk Inc. tarafından geliştirilmiş ve pazarlanan ve kişisel bilgisayarlarda çalıştırılabilen ilk CAD programlarından biridir.
AutoCAD Nedir?
AutoCAD Nedir sorusunu birkaç kelimeyle tanımlamamız gerekirse, 2D ve 3D çizim ve modellemeye yönelik CAD tipi bir yazılım olduğunu söyleyebiliriz. Her tür yapı ve nesneyi geliştirmek için neredeyse sonsuz kapasite ile geometrik modellerin oluşturulmasına ve değiştirilmesine izin verir.
Bu farklı alanlarda çalışma yeteneği, AutoCAD‘in grafik ve iç tasarım dünyasına girmek için mimarlık ve mühendislik dünyasındaki geleneksel kullanımının ötesine geçmesini sağlamıştır.
Yeni Başlayanlar İçin Mimarlık Rehberi | Mimarlık Nedir, başlıklı yazımızı okumak için tıklayınız.
AutoCAD başlangıçta tescilli bir dilde yazılmış olan Interact adlı bir programdan türetilmiştir. Yazılımın ilk sürümü, karmaşık nesneler oluşturmak için yalnızca çokgenler, daireler, çizgiler, yaylar ve metin gibi ilkel varlıkları kullandı. Daha sonra, bir C uygulama programlama arabirimi aracılığıyla özel nesneleri desteklemeye geldi. Yazılımın modern sürümü, katı modelleme için eksiksiz bir araç seti içerir. AutoCAD ayrıca otomasyon ve özelleştirme için çok sayıda uygulama programı ara yüzünü destekler.
AutoCAD Nasıl Öğrenilir?
AutoCAD öğrenmenin faydaları, eğer teknik bir işte çalışıyorsanız mesela mühendisseniz veya teknik ressamsanız çok fazladır. Kendi başınıza öğreniyorsanız, öğrenmenin en hızlı yollarından biri bulabileceğiniz çok sayıda AutoCAD alıştırma parçaları veya videoları bulmak ve bunları baştan sona çizmeyi denemektir. Bu, sınırlarınızı bulmanıza yardımcı olacak ve zorluklarla karşılaştığınız her seferde sizi daha da motive edecektir. AutoCAD öğrenirken görsel öğrenme tarzı çok etkilidir. Bu yüzden size AutoCAD komutlarının adım adım kullanımını gösterecek eğitim videoları bulun, ardından web’de bulabileceğiniz birçok AutoCAD alıştırması aracılığıyla kendinizi sürekli deneme şansı bulabilirsiniz.
Eğer evde öğrenmek ya da kendinizi geliştirmek isterseniz Udemy ve YouTube üzerinden çeşitli AutoCAD eğitim programlarına erişim sağlayabilirsiniz. Hali hazırda bir üniversite öğrencisi iseniz AutoCAD in resmi sitesinden öğrenci mailinizi doğrulayarak, öğrencilik hayatınız boyunca AutoCAD in öğrenci versiyonunu ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
AutoCAD’in dosya biçimi DWG‘dir. DWG, DraWinG (çizim) anlamındadır. Dünyaya bu dosya biçimini tanıtan programdır. DWG dosya biçiminin diğer CAD programları tarafından da tanınıp okunabilmesi için, DXF Nedir sorusuna cevap olarak (Drawing interchange [X] Format) adında bir çizim ara değişim biçimi de yine Autodesk firması tarafından oluşturulmuştur.
AutoCAD Öğrenci Sürümü Nedir?
AutoCAD öğrenci sürümü, üniversitelerde ve meslek kurumlarında kayıtlı öğrencilere ücretsiz olarak verilmektedir. Eğitim Topluluğuna erişirken veya kullanırken, tüm bu şartlara uymanız gerekir. Kullanım Koşullarını kabul etmiyorsanız, Eğitim Topluluğunu kullanmamalısınız.
Öğrenci versiyonunun eğitimle ilgili bir seri numarası vardır ve süresi üç yıldır. Herhangi bir profesyonel iş için kullanılamaz.
AutoCAD öğrenci sürümü, eğitim bayrağı dışında tam ticari sürümle aynıdır.
Bir Öğrenci AutoCAD’i Kaç Şekilde Kullanabilir?
- Yazılım, gerekli tüm araçlarla birlikte ücretsiz olarak da temin edilebilir.
- Tasarım düşüncesini, yeniliği ve ayrıca yaratıcılığı bilmek için proje bazlı modeller geliştirilebilir.
- Autodesk ayrıca, becerilerimizi artırmak için küresel yarışmalar aracılığıyla markalar ve kuruluşlarla ortak çalışır.
- Autodesk, merakımızı keşfetmek ve yaratıcılığımızı sergilemek için bize araçlar sağlıyor. Dolayısıyla, AutoCAD öğrenci sürümü akademik ve gelecekteki kariyer başarısına ulaşmanın bir yoludur.
- Ayrıca, AutoCAD öğrenci sürümü endüstriyel firmalarla bağlantı kurmak için bir fırsat sağlayabilir.
Solidworks Öğrenme Yöntemleri Nelerdir, başlıklı yazımızı okumak için tıklayınız.