Parke Sistre Cila Nedir Ve Nasıl Uygulanır?
Klasik ahşap parkeler günlük olarak aşınır ve yıpranır. Bunun için belli periyotlarla cilalanmaları gerekir. Bu bakım işlemlerini en aza indirmek için yapabileceğimiz birkaç şey var. Böyle durumlarda en ideal çözüm Parke Sistre Cila ve Uygulama Yöntemleri olacaktır.
Parkeleri Parlatma Yöntemleri Nelerdir?
- Cilalamada kaliteli bir malzeme kullanmak: İş yükümüzü yarıya indirecektir. Kaliteli cila aşınmalara karşı üstün direnç gösterebilir buda ahşap malzememizi korur.
- Yıpranan ahşap kaplama malzememiz sıvıyla ve lekeyle temas ettiğinde hemen temizlemek: Ahşap kolaylıkla renk alabileceği için mesela cilası aşınmış bir zemine vişne suyu döküldüğünde kırmızılık kalabilir. Bunun için hemen temizlenmesi leke kalmasını engeller.
- Ahşap kaplama zeminler için öncelik zemini darbelere ve aşınmaya karşı korumaktır.
- Aşındırıcı temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Bazı temizli ürünleri yüzeyi kimyasal veya mekanik olarak aşındırarak lekeleri çıkartır. Mesela ovma kremleri, içindeki minik partiküller ile yüzeyi aşındırır. Asitli deterjanlar parke cilasını zamanla inceltir ve dökülmesine sebep olur.
- Ahşapların sağlıkla parlaması için ahşap temizleme ürünleri kullanılmalıdır.
- Yüzeye yapışan cisimler (sakız gibi) soğutarak kalıp halde çıkarılabilir. Bunun için ahşabınızı kazımayın.
- Mobilya ayaklarını yalıtın.
Parke Sistre Cila Nedir? Nasıl Yapılır?
Parkeler birkaç senede bir cilalanmaya ihtiyaç duyar. Bu işlem uzun ve profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Öncelikle zemin keşfi yapılır fazla aşınmış çukurlaşmış yerler varsa buralara dolgu işlemleri yapılması önerilir.
Parke Cilalama İşlemi Nasıl Yapılır?
- Yüzey temizlenir, 40’lık parke zımparası ile zımparalanır(alçıpan, boya kalıntıları giderilir). Tozlar temizlenir.
- 80’ lik parke zımparası ile ikinci kez zımparalanır. 80 lik zımparadan çıkan tozlar macun haline getirilip parkenin hasarlı bölgelerinin tamirinde kullanılır.
- Parke 3. kere 120’ lik makine ile zımparalanır.
- Süpürgelikler süpürgelik makinesi ile radyatör altları radyatör makinesi ile sistre yapılır.
- Süpürgelikler spiral makina ile zımparalanır.
- Köşe birleşim yerleri köşe makinaları ile zımparalanır. İstenirse dolgu yapılır.
- Tozlar alındıktan sonra boya veya cila aşamasına geçilir.
- Zemin astarlanır. Astar zeminde pürüzlü bir yüzey meydana getirir ve cila yüzeyin aralarına girerek mükemmel şekilde zemine tutunmuş olur.
- İlk kat cila yapıldıktan aradan 12 saat geçmesi beklenir. En iyi sonuç 24 saattir.
- İlk kat cila bir defa zımparalanır “bu işlem cilanın parça parça kalkmasını önler” sonra ikinci kat cila yapılır ve işlem tamamlanmış olur.
Kalıcı sonuçlar için işçilik ve malzemenin kalitesi çok önemlidir. Temiz işçilik ve kaliteli malzeme parkelerin seneler boyunca ilk günkü gibi göz alıcı olmasını sağlar.
Hem Yağmurda Hem de Güneşte Elektrik Üretmeye Ne Dersiniz? İşte Hibrit Güneş Paneli
Sistre cila uygulaması hakkında bu güzel içerik için teşekkür ederiz.