Bu yazımız ile elektrik şantiye şefi olma şartları ve kimlerin elektrik şantiye şefi mesleğini yapabileceğini anlatıyoruz. Elektrik şantiye şefi olmak istiyorsanız Elektrik Mühendisliği ve ilgili bölümlerden dört yıllık eğitim alarak mezun olmanız gerekir.
Ayrıca inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, elektrik mühendisleri, mimarlar ve bu alanlarda öğretmenlik yapanlar elektrik şantiye şefi olabilirler.
Elektrik Şantiye Şefi İçin Hangi Okul Okunur?
Elektrik şantiye şefi için hangi okul okunur? Elektrik şantiye şefi olmak istiyorsanız dört yıllık üniversitelerin Elektrik Elektronik Mühendisliği ve dengi bölümlerinden mezun olmanız gerekir.
Ayrıca inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği gibi bölümlerden mezun olduysanız elektrik şantiye şefi mesleğini yapabilirsiniz. Yapı ressamlığı öğretmenliği ve inşaat teknik öğretmenleriyseniz de elektrik şantiye şefi olabilirsiniz.
Şantiye şefi, hazırlanmış olan mimari ve statik projeler doğrultusunda inşaat yapım işini uygulayan, uygulatan ve denetleyen kişiye verilen isimdir. Şantiye Şefliği hakkında bilinmesi gerekenler başlıklı içeriğimize göz atmayı unutmayın.
Elektrik Şantiye Şefi Ne İş Yapar?
Elektrik şantiye şefi ne iş yapar? Elektrik şantiye şefi, inşaat projesinin başlangıç zamanından itibaren müşteriye teslim edilecek hale gelene kadar elektrik ile ilgili bütün çalışmaları koordine ederek, bu konularda yapılan ve yapılacak bütün çalışmaların sorunsuz gerçekleşmesini denetler.
Elektrik şantiye şefleri, ekibini koordine ederek çalışmada yaşanılacak aksaklıkları engellemeli oluşan aksaklıkların ise giderilmesini sağlamalıdır. Yapılan çalışmanın elektrik sisteminde oluşabilecek veya oluşan herhangi bir problemleri ilgili kişilere bildirmesi gerekir. Yapım aşaması tamamlanmış elektrik sistemini test ederek devreye alması gerekir.
Elektrik şantiye şefleri, projeyi yürüten mimar ve mühendisler ile iş birliği yapmalıdır. Projenin maliyetlerini kontrol etmek, yüklenici firmayı yönlendirmek ve projede kullanılan ekipmanların tedarik ihtiyacını karşılamak yine elektrik şantiye şefinin görev ve sorumluluklarıdır.
Ayrıca planlanmış projenin elektrik sistem kurulumunu bütçe dahilince gerçekleştirmek ve müşterilerin arz ve taleplerini dinleyerek ilerleme raporlarını düzenlemek hatta yapılan projede işçilerin iş sağlığı ve iş güvenliğini denetleyerek prosedürlere uygun olup olmadığını anlamak elektrik şantiye şefinin işidir.
Şantiye şefleri, iletişimden, soğukkanlılığa, problem çözme yetisinden, teknik bilgilere kadar birçok alanda kendilerini geliştirmelidirler. Şantiye Şeflerinin Bilmesi Gerekenler başlıklı içeriğimize göz atmayı unutmayınız.
Elektrik Şantiye Şefi Ne Kadar Maaş Alır?
Elektrik şantiye şefi ne kadar maaş alır? Elektrik şantiye şefi en az 8500 TL maaş alırken en fazla 16.950 TL maaş alır. Elektrik şantiye şefi olma şartları yazımız ile bu konu hakkında bütün detayları sizlerle paylaştık.
Elektrik Şantiye Şefleri, tecrübelerine bağlı olarak deneyimleriyle doğru orantılı olarak artan maaşlara sahiplerdir. Bununla birlikte, bitirmiş oldukları proje sayısı, güncel olarak çalıştıkları şantiyenin büyüklüğü de diğer belirleyici unsurlar arasındadır.