Günlük işlerimizi ve özel işlerimizi internete bağlı cihazlardan yönetiyoruz. Web tarayıcılar girdiğimiz birçok sitede log kayıtları tutmakla birlikte reklam özelleştirmeleri adı altında bizim özel davranışlarımızı kayıt altına alabilmektedir. Gizlilik İçin En İyi Web Tarayıcısı hangisi sorusu sıklıkla sorulan bir sorudur. İçeriğimizde sizler için en çok kullanılan web tarayıcıları inceledik.
Gizlilik İçin En İyi Web Tarayıcısı
Çevrimiçi gizliliğinizle ilgili endişeleriniz varsa, gizliliğiniz göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir web tarayıcısı kullanmalısınız. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçenek var, ancak ihtiyaçlarınız için güvenli ve güvenli olanı seçmeniz gerekiyor. Dışarıda birçok tarayıcı var, ancak bazıları diğerlerinden daha iyidir.
Bu makale, ihtiyaçlarınız için Gizlilik İçin En İyi Web Tarayıcısını nasıl seçeceğinizi açıklamaktadır. Microsoft Edge, takdir edeceğiniz birçok özelliğe sahip olsa da, gizlilik dostu göz atmayı destekleyen tek özellik bu değildir.
Gizlilik İçin En İyi Web Tarayıcısı terimi, akıllara internet ortamında tamamen gizli olarak vakit geçirmeyi getiriyor olsa da durum tam olarak öyle değildir. Devletin resmi kurumları tarafından, internet sağlayıcıları tarafından ve birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından bir şekilde kayıtlara geçiyor olduğunuzu unutmayınız.
Kuantum bilişimi, yapay zeka ile birleştiğinde inşaat sektörünün geleceğinde büyük bir pay sahibi olacaktır. İnşaat Sektöründe kullanılan kuantum bilgisayarları incelediğimiz içeriğimize göz atmayı unutmayın.
Microsoft Edge Yeterince Gizli Mi?
Microsoft Edge tarayıcısı, Google’ın Chromium projesini temel alır ve Windows, macOS ve Linux için kullanılabilir. Pop-up’ları engelleme ve “Do Not Track” istekleri gönderme yeteneği de dahil olmak üzere bazı temel gizlilik özellikleri sunar.
Ayrıca, kötü amaçlı sitelerin gizliliğinizi etkileme olasılığını en aza indirerek bir sanal alanda çalışır. Tarayıcı sınırlı uzantı desteğine sahiptir, ancak yakın zamanda izleme koruması ekledi. Ancak, sık olmayan güncellemeler ve gelişmiş gizlilik özellikleri dahil olmak üzere bazı dezavantajları vardır.
Microsoft’un Edge tarayıcısı, yerleşik güvenlik özelliklerine ek olarak bir dizi gizlilik özelliği de sunar. Açık kaynak kodunu destekler ve geliştiricilerin gizliliğinizi korumak için güncellemeler yapmasına olanak tanır. Edge ayrıca yazılımını, çoğunlukla güvenlik güncellemeleri olmak üzere en az haftada bir günceller. Verilerinizin toplanmasından endişe ediyorsanız, Edge tarayıcınızda JavaScript’i devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Bu özellik, sizi izliyor olabilecek siteleri belirlemenizi kolaylaştıracaktır.
Kullanılabilir başka tarayıcılar olsa da, Microsoft Edge’in bazı önemli gizlilik özellikleri vardır. Kötü amaçlı yazılımları ve diğer saldırı biçimlerini engelleyen bir “korumalı alan” içerir. Ayrıca gizliliğinizi korumaya odaklanan yerleşik bir arama çubuğu ile birlikte gelir. Konumunuzu gizlemeyi ve can sıkıcı açılır reklamları engellemeyi seçebilirsiniz. Bu tarayıcı ayrıca gizlilik konusunda uzmanlaşmış DuckDuckGo arama motorunu da içerir. Bu, Microsoft Edge’i gizliliklerinden endişe duyanlar için harika bir seçim haline getiriyor.
Machine-Learning, robotlara sosyal beceriler kazandırıyor. Robotların makine öğrenmesi hakkında son yenilikleri sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.
Opera Web Tarayıcısı Gizli Mi?
Gizlilik için Opera web tarayıcısı, bir dizi özellik sunarak çevrimiçi kullanıcıların gizliliğini korumak için tasarlanmıştır. Tarayıcı, Apple Music ve Spotify gibi popüler akış hizmetlerine bağlanan bir medya oynatıcıya sahiptir. Ayrıca SoundCloud’u da destekler.
Opera tarayıcısı, organizasyonel özellikleri arasında çalışma alanları oluşturmanıza olanak tanır. Bunlar, tarayıcınızın sekmeler ve pencereler arasında bir orta yol görevi gören bölümleridir. Bu çalışma alanları, metni düzenlemenize, medya yerleştirmenize ve tarama geçmişinizi yönetmenize olanak tanır.
Opera tarayıcısını kullanmak kayıt gerektirmez, bu da gizlilik meraklıları için büyük bir kolaylıktır. Ancak, hakkınızda çok fazla bilgi kaydeder ve çevrimiçi etkinliklerinizi izlemek için kullanılabilir. Ayrıca Opera’nın müdahaleci günlük kaydı politikası, üçüncü tarafların çevrimiçi etkinliklerinizi izlemesini kolaylaştırır.
Sonuç olarak, kullanıcılar gizlilik için Opera web tarayıcısını indirmeden önce bunu düşünmelidir. Opera web tarayıcısını gizlilik için kullanmanın bir takım dezavantajları vardır, bu nedenle doğru seçimi yapmak önemlidir.
Gizlilik için Opera web tarayıcısı son derece özelleştirilebilir. Kullanıcılar, tarama deneyimlerini özelleştirmek ve mümkün olan en yüksek düzeyde gizliliği sağlamak için eklentiler ekleyebilir ve kaldırabilir. Kullanıcılar ayrıca tarayıcının uzun bir üçüncü taraf hizmetleri ve araçları listesi içerdiğini fark edeceklerdir. Bu hizmetlerden kolayca vazgeçebilir ve kapatabilirsiniz. Opera, üçüncü tarafların sizden toplayabileceği bilgi miktarını ayarlamanıza olanak tanır. Opera GX, verilerinizi izinsiz izleme ve üçüncü taraf uygulamalardan koruyacak bir gizlilik koruma özelliğine sahiptir.
Teknoloji’nin her geçen gün hayatımızda daha fazla yer etmesiyle, bugünlerde adını sık sık duymaya başladığımız Akıllı Ev Sistemleri‘nin ileride normalimiz haline geleceği aşikar. Ülkemizde kullanılan akıllı ev sistemlerini incelemek için ilgili içeriklerimize göz atabilirsiniz.
Mozilla Firefox Web Tarayıcısı
Gizlilik için en iyi web tarayıcısını kullanmak istiyorsanız Firefox’u denemelisiniz. Bu tarayıcı, yerleşik parola yöneticisi, ihlal edilen web sitesi uyarıları, Özel Tarama modu ve güvenli form otomatik doldurma gibi birçok gizlilik özelliği sunar. Ayrıca son derece özelleştirilebilir ve çoğu büyük işletim sistemiyle uyumludur. Akıllı telefonlar için bile kullanılabilir. Mozilla düzenli güncellemeler yayınlar ve arka kapıları bulan ve bunları hızla yamalayan programcıları ödüllendirir.
Opera Web Tarayıcısının en büyük dezavantajı, tarayıcıyı manuel olarak güncellemenizi gerektirmesi ve bazen eklentilerle uyumluluk sorunları yaşamasıdır. Apple ayrıca gizliliği koruma konusunda diğer büyük şirketlerden daha iyi bir iş çıkarıyor. Safari, varsayılan olarak üçüncü taraf tanımlama bilgilerini engeller ve ayrıca siteler arası izleme koruması uygular. Başka bir Chromium tabanlı tarayıcı olan Vivaldi’nin kaynak kodu değişiklikleri vardır, ancak Firefox’tan daha az popülerdir. Ancak, Firefox’tan daha az gizlilik özelliğine sahiptir ve Firefox kadar aktif değildir.
Gizliliklerinden endişe duyan kullanıcılar için başka bir seçenek de Microsoft Edge’dir. Tarayıcı Chromium tabanlı olmasına rağmen, Firefox ve Chrome kadar şeffaf değildir. Microsoft Edge, Windows kullanıcıları için iyi bir seçimdir, ek olarak Mac ve iOS için de mevcuttur. Ayrıca Microsoft Edge, Firefox ve Chrome ile aynı uzantıları destekler. Gizlilik için bir tarayıcı kullanmak istiyorsanız, gizlilik ayarlarını kontrol ettiğinizden emin olun.